1 109 217,87 лева без ДДС, които ще бъдат осигурени от Министерство

...
1 109 217,87 лева без ДДС, които ще бъдат осигурени от Министерство
Коментари Харесай

С 1,1 млн. лева ремонтират тренировъчната лекоатлетическа писта на стадион „Берое“

1 109 217,87 лв. без Данък добавена стойност, които ще бъдат обезпечени от Министерство на младежта и спорта, е цената на плана за ремонт на съществуващата подготвителна (загряваща) лекоатлетическа писта на стадион „ Берое “, предпазен от Община Стара Загора.
В настоящия си тип оборудването е с насипка с дребнокаменна секта, която е компрометирана и в неприятно положение. Предвижда се покритието на първите три коридора да са с настилка вид шамот, а останалите три и „ зоната за отмора “ с тартанова настилка.
 55 екипа се включиха в Писта Стара Загора (СНИМКИ) 55 екипа се включиха в " Писта Стара Загора "  (СНИМКИ)
За „ Писта Стара Загора “ тази година имаше  рекорден брой поръчки за присъединяване, а умения зад кормилото демонстрираха 55 екипа. В о...
„ До момента в България няма построена лекоатлетическа писта в композиция шамот и тартан. Шамотът е изключително подобаващ за спортисти в подготвителния интервал и за фенове на бягането, защото е мек като настилка и щади краката, гърба и натоварва по-малко цялото тяло “, обясни отрасловият заместник-кмет Красимира Чахова. Ремонтните действия ще включват слагането на линеет отводнител от полимербетон сред двете настилки. Съоръжението ще поема отводняването на тартановата настилка и няма да разрешава отмиването на шамота от 3-ти кулоар.
Съоръжението за дълъг скок, което е в южната част на стадиона, ще бъде отстранено, а и ще бъде построено ново съвременно съоръъжение в северната част на пистата. Ще бъде построена и отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за настилката шамот. Ще се направи и ново електрозахранване за нужните уреди на поливната система. 
Проектът на ремонта на спортното оборудване е дело на „ Архитектурно студио Бояна “ ЕООД, проектирали и този на формалната лекоатлетическа писта, който беше осъществен през 2013 година
„ Министерство на младежта и спорта към този момент разгласи социална поръчка за избор на реализатор и искащите могат да аплайват до 25 януари “, посочи Красимира Чахова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР